Et Ürünleri


ET ÜRÜNLERİ

Şarküteriden alacağınız salam çeşitler, füme et çeşitleri, ile et tabakları hazırlayabilirsiniz. Çiğ sucuk da bu tabaklarda arzunuza bağlı olarak yerini alabilir ancak pişirmek istiyorsanız, bu konudaki deneyimlerimden de aşağıda bahsettim. Ama iş sosise gelince pişirmek, bir işlemden geçirmek zorundasınız. Alternatifleriniz mi?

SOSİS

Bir tencerede kaynatacağınız suya sosisleri atın, 2 – 3 dakika sonra çıkartın suyu süzülünce haşlanmış sosisleri servis tabağına veya kahvaltı tabaklarına alabilirsiniz.

Daha farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız Sosis tavaya ne dersiniz?

Basit yol : Sosisleri ince ince dilimleyin,sahanda eritilmiş  tereyağında veya margarinde pişene kadar çevirin. Sosislerin kıtır kıtır olmasını istiyorsanız sosisleri olabildiğince ince dilimleyin ve yağda sürekli çevirerek orta hararetli ateşte pişirin. Daha dolgun ve yumuşak olmasını istiyorsanız sosisleri kalınca (0.5 – 1 cm kalınlığında) dilin

Sosis tava salçalı (2 kişilik)

Sosis -2 adet
Tereyağı ve /veya margarin - 1 tatlı kaşığı
Salça - 1 çorba kaşığı dolusu
Hardal - 1 tatlı kaşığı veya arzuya göre daha fazla
Kesme şeker - 1adet
Nişasta - 1 tatlı kaşığı dolu
Tuzot arzuya bağlı
Tuz arzuya bağlı
Karabiber arzuya bağlı

SİZİN ÖNERİLERİNİZ

……………….
……………….
………………
……………….


Sosisleri arzunuza göre kalın veya ince dilimleyin. Salçalı sosu hazırlamak için yağı eritin, salça ilave ederek karıştırın, iyi karışması için biraz su ilave edin karıştırmaya devam ederken şekeri katın. Daha sonra arzuya göre hardal, tuzot, karabiber ilave edin, sosunuzun kıvamına bakın, yeterince yoğun değilse iki şekilde koyulaştırabilirsiniz. 1. yöntem; yüksek ateşte suyu buharlaştırarak. 2. yöntem: nişastayı ½ çay bardağı suya katarak karıştırın ve sosunuza yavaşça ve sürekli karıştırarak ilave edin.  2 – 3 dakika daha kaynatın. Sosunuzun kıvamın bakarken sosislerin pişmesi için 2 – 3 dakika daha kaynayacağını ve biraz daha yoğunlaşacağını unutmayın

Bu aşamaya kadar ocağımızın altı hep açıktı, elimizde kaynar vaziyette bir sos var sıra dilimlediğimiz sosislerin katılması aşamasına geldi, sosisleri de katım ve 2 – 3 dakika pişirin.




SUCUK

Sucuk; kahvaltılar için iyi bir malzeme, şimdi çeşitleri de çıktı, mangal sucuk, parmak sucuk, hindi sucuk, %100 dana sucuk gibi. Kahvaltı tabaklarında ya da ayrıca servis edilebilecek bir çeşitlilik. En klasik yöntemi tereyağı veya margarinin tavada eritilerek dilimlenmiş sucukların çevrilmesi. Bu işin de  kahvaltı hemen başlamadan önce yapılması, sofraya son anda getirilmesi ve yağı donmadan yiyin önerisi ile herkesin önceden yemesinin sağlanması. Sona kalan dona kalmıyor ama donuk yağlı sucuğa kalıyor. Bu işi önlemenin yolu servis edeceğiniz kabın sıcağı korur nitelikte olması ki günümüz teknolojisinde alttan ‘tea light’ ısıtmalı düzeneklerle bu sorun çözülebiliyor. Benim tercihim –eğer vaktim varsa ve fırında da bir şeyler hazırlamışsam kiremit bir kabı fırının kalan ısısını kullanarak ısıstmak ve sucukları ısıtılmış kiremit kapta servis etmek.

Daha işe yarar  bir yöntemden bahsedeyim;

Sucuk Şişte

Sucukları dilin, çöp şişlere dizin ve çok az yağlanmış tavada önlü arkalı kızartın. Şişe dizdiğimiz sucuk dilimlerinin arasına da bir şeyler koyalım;
Cherry domates: hem dekoratif hem de lezzet katar değil mi? Kesilmiş domatesler de olabilir, hatta tavada suyunu da vereceğinden ve suyunu sucuk dilimlerine bulaştırabileceğinden farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.
Başka malzemeler, listeleyelim

Sivri biber dilimleri
Mantar
Arpacık soğanı veya soğan dilimleri

SİZİN ÖNERİLERİNİZ
………………
………………
………………
......................


Hazırladığımız şişlerin üzerine hafif fesleğen ilave etmekte farklı bir lezzet katıyor ama sucukların üzerine gelmemesine dikkat.