TARÇINLI KURABİYE
Bu tarif için
de lezzet avcılarına düşen bir geliştirme, değişiklik olası değil gibi
görünüyor, çünkü bu tarif bu hali ile lezzetli, bir malzeme katmak ya da
çıkartmak tarifi bozar diye düşünüyorum. Bu tarife karışınca ava giden avlanır. Tarif değerli bir arkadaşıma aittir. İzin verirse ismini yayınlayacağım:)
Tarifi
veriyorum.
3.5– 4 su
bardağı un
3 çorba
kaşığı pudra şekeri
1 paket
margarin (süt katkılı olması tercih sebebi)
Malzemelerin
hepsini karıştırarak iyice yoğurun ve şekil vererek tepsiye yerleştirin, 175
derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişerken;
4 çorba
kaşığı toz şeker
2 çorba
kaşığı pudra şeker
2 çorba
kaşığı tarçın ( seviyorsanız daha da fazla olabilir, ben 3 çorba kaşığı
koyuyorum)
Bir kapta
iyice karıştırın, kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz üzerine serpin ve kaşığın
tersi ile kurabiyelere yedirin, çok fazla bastırmayın. Tüm kurabiyelere bu
işlemi uyguladıktan sonra kalan karışımı kurabiyelerin üstüne dökün. Bu son
işlemle kurabiyelerin daha lezzetli görülmesi sağlanıyor.