Tarçınlı Kurabiye


TARÇINLI KURABİYE

Bu tarif için de lezzet avcılarına düşen bir geliştirme, değişiklik olası değil gibi görünüyor, çünkü bu tarif bu hali ile lezzetli, bir malzeme katmak ya da çıkartmak tarifi bozar diye düşünüyorum. Bu tarife karışınca ava giden avlanır. Tarif değerli bir arkadaşıma aittir. İzin verirse ismini yayınlayacağım:)

Tarifi veriyorum.

3.5– 4 su bardağı un
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket margarin (süt katkılı olması tercih sebebi)
Malzemelerin hepsini karıştırarak iyice yoğurun ve şekil vererek tepsiye yerleştirin, 175 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişerken;
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı pudra şeker
2 çorba kaşığı tarçın ( seviyorsanız daha da fazla olabilir, ben 3 çorba kaşığı koyuyorum)
Bir kapta iyice karıştırın, kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz üzerine serpin ve kaşığın tersi ile kurabiyelere yedirin, çok fazla bastırmayın. Tüm kurabiyelere bu işlemi uyguladıktan sonra kalan karışımı kurabiyelerin üstüne dökün. Bu son işlemle kurabiyelerin daha lezzetli görülmesi sağlanıyor.