MEYVE ŞİŞLERİ
Uzakdoğu’da
görmüştüm. Günde 5 öğün yemek yenen, obeze insanların olmadığı Uzakdoğu’da.
Yemek kültürleri, alışkanlıkları, sokak lokantalarının bolluğu ve bildiğim
kadarı ile çok az evde bizim anladığımız anlamda mutfağın olduğu Uzakdoğu.
Sokak satıcıları yöresel meyveleri soyup eşit büyüklükte dilimledikten sonra
şişlere geçirerek satıyorlar ve insanlar ara öğünlerden bazılarını bu meyve
şişleriyle geçiştiriyorlar. Şişte satılmasının nedeni sanırım hesabı
kolaylaştırması. Ve aklıma bir fikir geldi. Kahvaltıda (sonunda) meyve yeme
alışkanlığımız aslına bakarsanız pek yok ama, beş yıldızlı otellerde ya da
brunch sofralarında servis edildiğine göre bizim kahvaltılarımıza da bir çeşni
katabilir. Hazırlanması basit, evdeki meyveleri soyup eşit boyutlarda lokmalık
(ceviz büyüklüğünde) doğrayın ve zevkinize göre bir sıra takip ederek şişlere
geçirin. Ve güzel bir tabakta sunun. Çok basit değil mi. Biraz daha tat katmaya
çalışalım. Çikolata sosu, iyi filkir. Şişlere geçirilmiş meyveler ve üzerine az
miktarda çikolata sosu gezdirilmiş. Ya da karamel sos, önceki sayfalarda
tarifini verdiğim şekilde hazırladığınız ve dolapta hazır bekleyen karamel sos.
Ya da sadece tarçın az serpilmiş ve elmaların üzerine gelmesine dikkat edilmiş.
Tahin pekmez karışımı da olabilir bence. Lezzet avcılarının yaratıcılığına
güvenerek tat yakalama ve süsleme işlerini sizlere bırakıyorum. Fikir benden.
Süzleme deyince nar tanelerini unutmamak gerekJ