Meyve Şişleri


MEYVE ŞİŞLERİ

Uzakdoğu’da görmüştüm. Günde 5 öğün yemek yenen, obeze insanların olmadığı Uzakdoğu’da. Yemek kültürleri, alışkanlıkları, sokak lokantalarının bolluğu ve bildiğim kadarı ile çok az evde bizim anladığımız anlamda mutfağın olduğu Uzakdoğu. Sokak satıcıları yöresel meyveleri soyup eşit büyüklükte dilimledikten sonra şişlere geçirerek satıyorlar ve insanlar ara öğünlerden bazılarını bu meyve şişleriyle geçiştiriyorlar. Şişte satılmasının nedeni sanırım hesabı kolaylaştırması. Ve aklıma bir fikir geldi. Kahvaltıda (sonunda) meyve yeme alışkanlığımız aslına bakarsanız pek yok ama, beş yıldızlı otellerde ya da brunch sofralarında servis edildiğine göre bizim kahvaltılarımıza da bir çeşni katabilir. Hazırlanması basit, evdeki meyveleri soyup eşit boyutlarda lokmalık (ceviz büyüklüğünde) doğrayın ve zevkinize göre bir sıra takip ederek şişlere geçirin. Ve güzel bir tabakta sunun. Çok basit değil mi. Biraz daha tat katmaya çalışalım. Çikolata sosu, iyi filkir. Şişlere geçirilmiş meyveler ve üzerine az miktarda çikolata sosu gezdirilmiş. Ya da karamel sos, önceki sayfalarda tarifini verdiğim şekilde hazırladığınız ve dolapta hazır bekleyen karamel sos. Ya da sadece tarçın az serpilmiş ve elmaların üzerine gelmesine dikkat edilmiş. Tahin pekmez karışımı da olabilir bence. Lezzet avcılarının yaratıcılığına güvenerek tat yakalama ve süsleme işlerini sizlere bırakıyorum. Fikir benden. Süzleme deyince nar tanelerini unutmamak gerekJ